keskiviikko 28. lokakuuta 2020

George Clooneyn näköinen mies, vieraileva kirjoittaja vaimoni Liisa, nro 26


George Clooneyn näköinen mies

Aloitin vakuutusalalla vuonna 1985 Suomen Merivakuutuksessa heti valmistumiseni jälkeen. Aika pian yrityskaupan jälkeen löysin itseni seuraavaksi Teollisuusvakuutuksesta Lauttasaaressa.

Syyskuussa 1989 vaihdoin tehtäviä kuljetusvakuutusosastolta myynnin puolelle. Siihen maailmanaikaan  käytettiin sihteeritehtävissä paljon faksia ja kopiokonetta. Niinpä kopioidessani tarjousta vierestäni kuului mukavalta kuulostava miehen ääni: ”Kukas uusi kaunis tyttö se täällä on?”. ”Mikäs sinun nimesi on, minä olen Matti”. Taisin hämmentyneenä vastata nimeni nopeasti ja hipsin takaisin huoneeseeni.

Jälkeenpäin opin tuntemaan tämän hauskan vitsiniekan. Hänellä oli tapana tulla huoneeseeni kyselemään mitä kuuluu. Hän murjaisi jonkun kyseenalaisen vitsin, punastui itse ja livahti äkkiä pois.

Työkaveruus muuttui ystävyydeksi ja oli helppoa puolin ja toisin kertoa henkilökohtaisistakin asioista, kuten omaisten sairastumisista tai kuolemista. Ystävyys kehittyi jopa sille asteelle, että autoin perukirjojen puhtaaksikirjoittamisissa, hyvin pientä korvausta vastaan.

Henkilökohtaisen elämäni yhdestä tapahtumasta olin melko vaitonainen, vain naispuolinen kollegani oli myötäelänyt sitä kanssani. Matti tivasi usein miehestäni mitä hänelle kuuluu. Väistelin vastaamista ja puhelin jotain siltä väliltä. Lopulta sitten pamautin suoraan, olen eronnut jo aikoja sitten. Sillä kerralla sain vuorostani Matin aika sanattomaksi, hän oli kovin pahoillaan.

Jossain vaiheessa hän sitten alkoi mattimaiseen tapaan ”ristikuulustelemaan”, että aionko mennä vielä uudestaan naimisiin. Vastasin samoin kuin tyttärilleni: ”Joo menen kyllä, jos George Clooney yllättää ja kosii”.

Tästä omasta mielestäni hauskasta sutkautuksesta (jota pidin tuolloin ihan totena, koska en todellakaan ollut suunnitellut mitään uutta avioliittoa enää koskaan) kului pitkäkin aika ja todellakin eräänä päivänä George Clooney sitten polvistui ja kysyi: ”Menetkö kanssani naimisiin?”. Tästä on useasti väännetty vitsiä, olen naimisissa George Clooneyn kanssa, ja voitte kuvitella, että Matti erityisesti on monille maininnut olevansa ainakin George Clooneyn näköinen.

Pitkä ystävyytemme muuttui, jopa useiden sattumienkin kautta, rakkaudeksi. Yhteisiä ystävyyden ja rakkauden vuosia oli meille kertynyt viime syyskuussa yhteensä jo 31! Sain miehen, joka on ollut merkittävä tuki urani eri vaiheissa, siitä olen äärettömän kiitollinen. Ilman Mattia en varmasti olisi tässä missä olen tänä päivänä, usein tarvitaan potkua eteenpäin ja näkemystä ajatuksella: Taivas on rajana!

On minun toisestakin asiasta miestäni kiittäminen. Vaikean auto-onnettomuuden jälkeen olin jättänyt autokoulun kesken. Muutettuamme yhteen ja avioiduttuamme, tuli taas mattimainen kommentti, jossa taisi siinäkin olla ajatus takana: En minä sinun autokuskiksesi ryhdy, mene autokouluun. Ja sen päivän jälkeen olen varmaan ajanut joka ikinen päivä, kiitos siitäkin.

Meillä oli ihania suunnitelmia eläkepäiviksi, monia upeita ja ihan tavallisiakin asioita. Niitä meille ei nyt suoda. Pitkät jäähyväiset ovat toisaalta erittäin raskaat ja sitten taasen ne antavat mahdollisuuden puhua asiat halki. Näin olemme tehneetkin. Päätimme myös tehdä vieläkin asioita, joita kumpikaan ei ole aiemmin tehnyt ja nähdä paikkoja, joissa emme ole käyneet. Uudet muistot lämmittävät sydäntä.

Minulla on onni olla ollut naimisissa kahden näyttelijän kanssa, nyt on vuorossa Sean Connery. Sairastumisen myötä Matti muistuttaa kovinkin toista ihailemaani komeaa näyttelijää. Viimeinen vuosi on opettanut elämästä paljon, tai sen rajallisuudesta. Rakkaus kantaa senkin yli, siihen luotan.

 

8 kommenttia:

  1. Olette kyllä upea pari, Lissu ja Matti! Arvostan todella sitä avointa ja lämmintä tapaa miten kumpikin teistä elämään sekä ihmisiin suhtautuu. Hieno kertomus siitä miten saitte yhteisen onnen ja olette yli 30 vuotta sitä saaneet jakaa. Huumorilla ja pakahduttavilla tunteilla kuorrutettuna. Toivon, että teillä on kaikesta vaikeudesta ja murheesta huolimatta vielä lukuisia onnen ja rakkauden hetkiä yhdessä. ❤️

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla tämäkin puoli ❤️

    VastaaPoista
  3. ♥️ sydämerakkain terveisin, Marja os H. Pääskiksestä

    VastaaPoista
  4. Finally read and love it! Big hug to both of you!

    VastaaPoista
  5. Thank you M. Greetings from Liisa!

    VastaaPoista

"Tauko" jatkuu, nro 39

 Tauko tai pysyvä kirjoittamattomuus nyt täällä kyllä jatkuu. Tämän haluan ilmoittaa, kun lukijoita on ollut tuhatkunta.  Olen ainoastaan nu...